Stichting Dynamic Arts is een platform voor dynamisch jongerenwerk, kunst-educatieve projecten en talentontwikkeling

Wij zien veel verborgen talenten bij de jeugd, die wij graag omhoog willen halen en willen stimuleren. Met de stichting willen wij jongeren stimuleren, inspireren en de kans geven om te leren van/ werken met jonge talentvolle, professionele kunstenaars en artiesten uit en actief in de regio. De stichting creëert samen met deze artiesten een positieve, open leeromgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Een omgeving waar men vrij is om te onderzoeken, te ontdekken, fouten te maken en van deze te leren.

Dynamic Arts gelooft er in dat samenwerking goed is voor de jongeren en de samenleving. Dynamic Arts is actief in de gehele regio en bouwt bruggen tussen scholen, organisaties, professionals, vrijwilligers en jongeren. Wij willen bijdragen aan de versteviging van een inclusieve samenleving, waar iedereen zich thuis voelt ongeacht leeftijd, ras, geslacht, sexualiteit, kleur, godsdienst en taal.

“Stichting Dynamic Arts is opgericht om een veilige thuishaven in het Gooi te creëren waar jongeren zichzelf en hun talenten kunnen ontplooien.”

– Sean William Bogaers

Kunsteducatie

Dynamische kunst is kunst gericht op zelfontplooiing en ontwikkeling van het sociale bewustzijn. Je maakt niet alleen kunst, maar je vormt ook jezelf en je omgeving. Dit proces is een constante wisselwerking tussen lichaam en geest. In beweging, veranderend en dynamisch.

Via deze dynamische kunstvormen leren wij de jongeren onder andere over de kracht van eigen keuzes, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, samenwerken, improviseren, structuur en oplossingsgericht denken. Onder dynamische kunstvormen verstaan wij muziek, dans, tekst, media, sport, theater, grafische vormgeving en digitale kunst.

Dynamic Arts snapt de taal van de jeugd en heeft een grote waardering voor jongerenculturen.  Wij streven naar een kunstzinnige en educatieve leer- werk omgeving waar jongeren worden empowered om zelf te kiezen wat zij willen leren. Intrinsiek gemotiveerde educatie.

Jongeren die op vroege leeftijd hun passie vinden en ontwikkelen worden op deze manier gestimuleerd om het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Jongeren maken niet alleen kunst, maar vormen ook zichzelf en hun omgeving. Vanuit het platform zullen we altijd blijven zoeken naar nieuwe creatieve manieren om jongeren te stimuleren om actief bezig te zijn met hun eigen talenten en krachten. Wij geloven dat de jeugd de toekomst heeft. Als hun creatieve capaciteit volledig wordt benut kunnen zij deze toekomst heel mooi maken.

Historie

In Laren was Sean al sinds zijn tienerjaren bezig met dans en kunst. Met vrienden uit Laren en omgeving hebben ze toen een crew opgericht genaamd ‘The Militia’. The Militia bestaat sinds 2008, maar de meeste van de groep komen al sinds 2003 samen in toenmalig cultureel centrum De Warrekam (in Laren). Waar The Militia in het begin vooral draaide om het winnen van dans competities, is de nadruk door de jaren heen verschoven naar een breder creatief collectief met daarin grafische vormgevers, designers, fotografen, filmers, theater makers, schrijvers, poëten, rappers, dansers, radio makers, dj’s, producers, dansdocenten, schilders, MC’s en meer. De kennis die de jongens hebben opgedaan in hun eigen beroepspraktijk willen ze weer doorgeven aan de jeugd. The Militia is een van de drijvende krachten achter Stichting Dynamic Arts.

Stichting Dynamic Arts is in november 2015 opgericht door Sean Bogaers, Kim Tawjoeram, Frank Smit en Bryan Druiventak en is gevestigd in Laren NH. Het gedachtegoed van de stichting is ontstaan toen Sean en Kim samen fungeerde als schoolhoofd van een dansschool in Huizen. De twee hadden veel gesprekken over dat ze meer wilden en konden betekenen voor jongeren en jonge creatievelingen uit de regio. Er waren altijd al veel losse talenten op hun eigen eilandje maar er miste een partij die deze bij elkaar kon brengen en ook daadwerkelijk tijd wilde investeren in de jongeren en weet hoe om te gaan met hun talenten.

Kim was al jaren actief in Huizen met dansen en heeft zich in Amsterdam verder verdiept en ontwikkeld binnen de danscultuur. Daarnaast is ze ook werkzaam als online marketeer en combineert zij dit samen met haar werk voor de stichting. Door het lesgeven in zowel Huizen als Amsterdam is ze zich steeds meer bewust geworden van haar rol als docent. Het docentschap is meer dan alleen lesgeven: je bent een voorbeeld en daarmee geef je mensen iets mee voor hun leven.

Sean is in 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool Van Amsterdam, met een scriptie over empowerment van jongeren in het Gooi aan de hand van dynamische kunst. Met een 9.2 voor zijn scriptie en een diploma in de zak was het tijd om alle kennis en ervaring bij elkaar te brengen. Sean en Kim zijn opzoek gegaan naar een goed bestuur, waarna de Stichting is opgericht.