Lessen

Wij bieden op verschillende plaatsen vaste wekelijkse lessen aan. Deze vaste lessen zijn momenteel te vinden in Laren, Huizen en Amsterdam.

Laren - De Scheper

Breakdance is ontstaan in de jaren ’70 in New York. Breakdance is een zeer atletische dansstijl met veel vloerwerk. Het belangrijkste is het ontwikkelen van je eigen stijl.

Met de breakdance lessen van Dynamic Arts zal jij je nooit vervelen. Leren om op je handen te lopen, op je hoofd te draaien, op je rug te spinnen en laag bij de grond te dansen, dit alles en meer gebeurt bij ons in de breakdance les.

In onze breakdance lessen wordt de kennis over dans altijd op leuke en creatieve manieren doorgegeven aan de volgende generatie. In de lessen gaat het om het eigen maken van de dansstijl en het verwerken van je eigen identiteit in de dans. Bij de breakdance les ga je weg met een goede balans tussen kennis en techniek. Kernwoorden voor de lessen zijn: muzikaliteit, identiteit, creativiteit, improvisatie, groove, flow, mimiek, balans en conditie!

Wist je dat breakdance is toegevoegd aan de Jeugd Olympische Spelen?

In het jongerencentrum van Dynamic Arts in Laren hebben wij zelf een studio gebouwd. Hier kan wekelijks worden geproduceerd en opgenomen.

Breakdance

donderdag van 16.00 – 17.00 uur          (leeftijd 13-)
donderdag van 17.00 – 18.00 uur         (leeftijd 13+) **

Studio

Dinsdag avond (op reservering)
Woensdag middag (op reservering)
Donderdag avond (op reservering)
Vrijdag avond 19.00 – 22.00 uur (geen reservering, vol = vol)

 

**Deze les start bij 6 aanmeldingen 

Huizen - Rebelsport

Hiphop ontstaat in de jaren zeventig in The Bronx, een arm stadsdeel van New York City. Net als op Jamaica gaan dj’s straatfeesten organiseren waar jongeren hun problemen kunnen vergeten. Hiphopcultuur is van oorsprong een brede jongerenbeweging met de elementen: graffiti, beatboxen, ‘turntablism’, breakdance en rap. Het begrijpen van de muziek, cultuur en de groove vormt de basis van de hiphop les.

Funkstyle is de verzamelnaam voor alle dansstijlen met hun roost in de funk muziek. Deze les is een combinatie van popping, locking, rocking en social dance.

Er zijn twee freestyle lessen. Voor de kids (tot 12 jaar) is de les een combinatie tussen dansen, improvisatie en theater. Je leert verhalen vertellen aan de hand van bewegingen. Vanaf 12 jaar gaat de les om de ontwikkeling van de leerling als solo danser. We geven improvisatie tools om een eigen stijl te ontwikkelen. Het gaat erom dat de leerlingen zich vrij voelen om te bewegen, zelf leren te creëren en creatief gestimuleerd worden.

Housedance is ontstaan in de Amerikaanse clubs. Housedance heeft veel invloeden van Afrikaanse dans, tapdance, jazz en breakdance. Het heeft een sterk sociaal aspect wat ook centraal staat in de les.

Eind jaren ’70 is dancehall ontstaan als een aparte genre in de populaire Jamaicaanse muziek. In de jaren ’80 werd dancehall overheersender door de digitale ‘ ragga’ dancehall. Door de snellere ritmes veranderde ook de dans. Op reggae, reggaeton en andere populaire dancehall muziek worden snelle energieke dansbewegingen met invloeden uit zowel Jamaica als Afrika uitgevoerd.

Binnen Rebelsport coachen we een aantal wedstrijdteams die meedoen aan competities, battles en showcases. We vinden het belangrijk dat talent een kans krijgt zich te ontwikkelen op een semi professionele manier. Met de juiste begeleiding ontwikkelen de leerlingen op persoonlijk, sociaal en artistiek gebied.

Jazzdance gebruikt technieken uit zowel de moderne dans als het klassieke ballet en ook de Afro-Amerikaanse ‘swing’ is duidelijk herkenbaar.

Streetdance is de paraplunaam voor verschillende dansstijlen: funk, hiphop, jazz, house en breakdance. Streetdance is een perfecte manier om basiskennis te krijgen van verschillende dansstijlen.

Musical is een les waar kinderen en jongeren kennis maken met dansen, zingen en spel. We trainen de leerlingen om zich vrij te kunnen voelen, bewegen en te spelen op toneel.

Breakdance is ontstaan in de jaren ’70 in New York. Breakdance is een zeer atletische dansstijl met veel vloerwerk. Het belangrijkste is het ontwikkelen van je eigen stijl. Wist je dat breakdance is toegevoegd aan de Jeugd Olympische Spelen?

Kijk op de website van Rebelsport voor het actuele rooster: www.rebelsport.nl/rooster

Amsterdam - Native Moonday

Waacking is een dansstijl geboren in de clubs in LA begin jaren ’70. Door sociale, politieke en culturele onderdrukking werd onder minderheidsgroepen de clubs/disco’s de plek van vrijheid. Op disco/funk muziek werd deze vrijheid van expressie geuit en gecreëerd tot wat wij nu kennen als Waacking/Whacking; to strike with force!
Geïnspireerd door film sterren werd er “geposed” op de beat en “gepunked” op de tekst en gevoel van de muziek. Punking is “behavioural movement,” emotie/expressie en/of acteren in beweging. En ten slotte gebruikte zij ook grooves en social dances, wat herkenbaar is voor die tijd en plaats, zoals te zien is bij de “Soul Train” een van de eerste dans TV shows waarin deze stijl naast andere stijlen als popping en locking gebruikt werden.

Deze les wordt gegeven door Sarada Sarita

In deze les wordt de studio omgebouwd tot een plek waar jij je kunt ontwikkelen als danser. Op een speelse een laagdrempelige manier verdiepen we ons in het ontdekken van jouw bewegingstaal. Aan de hand van verschillende opdrachten geven we de dansers de mogelijkheid en handvaten om in alle vrijheid te experimenteren. Wij zijn van mening dat je door zelf te ontdekken, te spelen en grenzen te verkennen, je fantasie zult trainen en op een vrije manier leert creëren.
We focussen ons niet alleen op de individuele ontwikkeling maar ook op het sociale aspect van een groep. De kracht van samenwerken zit in de onderlinge uitwisseling tussen de dansers. Uiteindelijk staat het stimuleren van creativiteit en plezier centraal binnen de les.

Deze les wordt gegeven door Kim Tawjoeram en Yordana Rodriguez

Housedance is ontstaan in de Amerikaanse clubs. Housedance heeft veel invloeden van Afrikaanse dans, tapdance, jazz en breakdance. Het heeft een sterk sociaal aspect wat ook centraal staat in de les.

Deze les wordt gegeven door Kim Tawjoeram

Kijk op de website van Nowhere voor het actuele rooster: www.nowhere.nl

Ik wil dit ook!

Wil jij ook graag een les, workshop van een vakdocent volgen?
Neem dan contact met ons op via: info@dynamicarts.nl