De nominaties voor de eerste sportverkiezing van Laren zijn bekend. De vakjury, met onder andere Elsemieke Havinga en Tom Coronel, heeft tien sporters verdeeld over vijf categorieën genomineerd. Tijdens de verkiezingsavond op 18 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

De van origine Larense danser Sjoerd Poldermans, bekent geworden als solo-artiest ‘stepper’ en ook met zijn Eindhovense dans- en theatergroep ‘The Ruggeds’ is genomineerd bij de Larense verkiezingen voor Sportman van het Jaar 2019. Als Sjoerd Poldermans in het land is, is hij vaak te vinden bij Dynamic Arts als inspiratiebron voor vele jongeren en creatievelingen om hem heen.

In de categorie sporttalent zijn Bas Bouwman van tennisvereniging ’t Laer en skiester Noor Suttorp genomineerd. Voor sportvrouw van het jaar komen Babette Lips van Flash Studio en hockeyster Maxime Kerstholt in aanmerking. Bij sportman van het jaar zijn dat danser Sjoerd Poldermans en Ingmar van Rosmalen die voetbalt bij Laren’99.

SV Laren JO19 of het dames 1 hockeyteam van Laren wordt sportploeg van het jaar en Annie Voulon (wandelvereniging) en Jan van Hemert (walking football, tennis, ski, golf) komen in aanmerking voor de titel sportveteraan.

Laarders kunnen tot en met 14 januari hun stem uitbrengen door een mail te sturen naar info@sportraadlaren.nl. De verkiezingsavond, uitsluitend voor genodigden, vindt plaats in het Brinkhuis en wordt gepresenteerd door Erik de Zwart. De winnaars worden vanaf 20.00 uur bekendgemaakt.