Dynamic Arts heeft posters ontworpen in het kader van de week van de verbinding. De week van de verbinding is een actie van 21 september tot 1 oktober door heel Nederland, een initatief van Coalitie Erbij.

Dynamic Arts heeft posters ontworpen met Truth or Dare challenges, wat populair is onder veel jongeren. Op de posters staan vragen en opdrachten die jongeren laten denken over contact hebben met mensen met wie ze normaal gesproken geen contact zouden hebben. Zo staan er Dare challenges bij als: “ Groet drie vreemden, Geef iemand een kus en Zing een liedje voor iemand” Met deze acties verbinden we jongeren met andere mensen uit de buurt, en met elkaar. De posters zijn een samenwerking tussen Coaltie Erbij, Versa Welzijn en de Gemeente Laren. Dynamic Arts heeft de posters verspreid over Laren op plekken waar veel jongeren komen om het bereik zo groot mogelijk te maken.

2% van de jongeren van 15 tot en met 25 is eenzaam in Nederland. Dat zijn toch zo’n 20 duizend jongeren. Reden voor dit eenzaamheid probleem kan overmatig social media gebruik zijn. Jongeren besteden veel tijd op sociale platforms, er wordt urenlang gescrold op facebook en Instagram maar in het echte leven is er weinig sociaal en fysiek contact met andere mensen. Ook komt het verschijnsel FOMO (Fear of missing out) vaak voor.

Jongeren zijn zich er constant bewust van wat hun vrienden doen, met wie ze zijn en waar ze zijn door social media, ze voelen zich dan buitengesloten en alleen. Ook kan puberteit een rol zijn, door de eigen perceptie van jongeren onderschatten ze de kwaliteiten van hun vriendschappen.